A gyógyolajak

Mi az a gyógyolaj?                               TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ

Gyógyító olajokról általában
Gyógyító olajok és azok hatásai röviden

 

gyogynovenyolajA gyógynövények története, egyidős az emberiséggel. Először véletlenszerűen, majd később egyre többet tapasztalva, tudatosan kezdtük használni a növények gyógyító tulajdonságait. Különbözőképpen használjuk fel ezeket a növényeket. Főzünk belőle teát, készítünk belőle borogatást, van amelyiket porrá őrölve fogyasztjuk, de egy dologban mégis mind megegyeznek: a gyógynövény lelkét, olaj formájában mindből kinyerhetjük.

A gyógy-olajok számtalan előnnyel rendelkeznek a többi gyógynövény készítménnyel, gyógyszerekkel szemben:

  • nem lehet túladagolni,
  • a bőrön keresztül szívódnak fel, így a hatóanyag elkerüli a májat, nem terheli a szervezetet és gyakorlatilag nem okozhat mellékhatásokat sem,
  • sokáig tárolhatóak minőségromlás nélkül,
  • illatuk révén aromaterápiás kezelés is egyben,
  • vény nélkül beszerezhetőek.

Az oldalon található olajak nem csodaszerek, azonban enyhülést, megoldást kínálnak mindennapjainkat megkeserítő kisebb-nagyobb “nyavalyákra”. Ki nem húzta még meg az izmát, ki nem égette még meg a kezét, kinek nem fájt még a feje? Ezek azok a hétköznapi dolgok, amelyekre gyógyírt adnak az olajok. Mindezeken felül az allergia, a sebek, plasztikai műtétek sebhelyeinek eltűntetésére, reumatikus porckorong betegségek sérülések gyógyítására, sőt a nők több mint felét érintő “rettegett” candidára is megoldást nyújthatnak.

Megismétlem az olajok NEM CSODASZEREK! Csak rendszeres használatukkal lehet eredményt elérni, ez alól csak a fájdalomcsillapítás és az égési sebek gyógyulása a kivétel, hiszen mit érne az a fájdalomcsillapító, amelyik majd holnapután hat? Amit bizton ígérhetek: használatuk nem lesz kellemetlen, csak természetes anyagot tartalmaznak a keverékek, és szinte mindenkinek segíteni fognak. Nyilván nem ígérhetem, hogy mindenkinek, mert szerencsére nem vagyunk egyformák, így a gyógynövények, de még a gyógyszerek sem egyformán hatnak ránk.

Hogyan készülnek ezek az olajok?

A növényekből összegyűjtés és tisztítás után áztatással vagy préseléssel vagy alkoholos oldással, gyakorlatilag a bennük lévő összes hatóanyag kinyerésére késztetik. A hatóanyagok ennek következtében sértetlenek maradnak, beleértve a vitaminokat is. Az olajok illatukban is megőrzik a növény eredeti illatát. Az általunk használt olajok szinte kivétel nélkül 100%-os tisztaságúak, gyógyszerkönyvi minőségűek és semmilyen segédanyagot vagy hozzáadott szintetikus anyagot nem tartalmaznak.

Ezek az alapanyagok. A gyógykeveréket egy úgy nevezett vivőolaj, másik nevén bázisolaj segítségével készítjük. Ezeket a bázis-, vagy vivő-olajokat a könnyű felszívódás, jó illat, bőrápoló tulajdonságok és a hipoallergenitás jellemzi. Ez azt jelenti, hogy olyan növényekből készültek, amelyekre szinte senki sem allergiás.

A keverék úgy készül, hogy a vivő-, vagy bázis-olajba belekeverjük a növényi hatóanyagok olaját. A receptúrák úgy készültek, hogy a legjobban tudják kifejteni a hatásukat a gyógynövények hatóanyagai. Van olyan olajkeverékünk amely a bázis-, vagy vivő-olajon kívül 19 más növényi hatóanyagot tartalmaz!

Az oldalon megtalálhatóak a bázis-olajok és az általunk használt növényi olajok részletes leírása is.

A használatuk nagyon egyszerű. Mint egy testápolót a bőrre kell kenni és kész. Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a gyógynövények áldásos hatásait.

Nálunk TERMÉSZETES a gyógyulás!