Terméktájékoztató

Külsőleg!

Tulajdonság, hatás:Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását a felhasználás adatai igazolják.

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A termék bármely alkotójával szemben fennálló egyéni túlérzékenység, allergiára való hajlam esetén a használata nem ajánlott.
Alkalmazhatják a készítményt gyermekek is?
Gyermekeknek csak 10 éves kor felett használható, ha allergiára való hajlam nem áll fenn a hatóanyagokkal szemben.
Mit kell megfontolni várandósság- és szoptatás ideje alatt?
Az anyáknak tanácsos kerülni a termék használatát, mert az illóolajok enyhe vérbőséget okozhatnak.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Az alkotórészekkel szemben érzékeny személyeknél előfordulhat bőrpír, allergiás reakció, vagy egyéb szokatlan tünet, ebben az esetben a kezelést azonnal abba kell hagyni és az orvostól tanácsot kérni.
Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
Vigyázzunk, hogy nyálkahártyára, szembe ne kerüljön az olaj, ha ez mégis bekövetkezik, bő vízzel a szemet ki kell mosni.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Lehetőség szerint hűtőben, de legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Használat:

Alapvetően minden olajat a sérült vagy fájdalommal kísért bőrfelületre kenünk. Nem kell bedörzsölni, hanem csak mint egy testápolót addig simogatni a bőrön amíg fel nem szívódik.

Az olajok mind illatlámpába, mind fürdővízbe és borogatásba is egyaránt felhasználhatóak. A gyógyolajokat ne használja masszázsolajnak! Masszázshoz az erre való olajat vásárolja. A gyógyolajok koncentrációja nem egyezik a masszázsolajéval.

Részletes felsorolás:

Candida ellen

Az olajat az alhas,  szeméremdomb és a comb belső bőrfelületére kenje, vigyázva arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen.

Ízületi fájdalomra

Az olajat a fájó területen lévő bőrre és a környékére is kenje be, vigyázva arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen

Fejfájás ellen

Az olajat a halántékra, homlokra, nyakra kenje, beleértve a fül mögötti részt is, vigyázva arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen.

Korpásodás ellen 

Az olajat, hajmosás előtt 1 órával a fejbőrbe dörzsüljük és utána hajsamponnal lemossuk vagy a hajsamponhoz adagoljuk (7-10 csepp alkalmanként), de csak az első mosáshoz, a második hajmosást tiszta samponnal végezzük. Vigyázzunk arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen.

Stresszoldó

Az olajat a mellkasra, homlokra, és a nyakra kenjük, vigyázva arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen.

Gyomorgörcs ellen

Az olajat a hasra és az altestre kenjük beleértve a derekat és a hátrészt is a has magasságában.

Égésre

Az olajat a lehűtött bőrfelületre és környékére kenjük vékonyan, nem dörzsölve. Az olaj az égés területén maximum felületes másodfokú égési sérülésig használható, de a sérülés környékén bármilyen égési sérülésig jó. A már hámosodó sérülésnél is hasznos.

Izomfájdalomra

Az olajat a fájó területen lévő bőrre és a környékére is kenje be, vigyázva arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen.

Rosacea ellen

A megtisztított bőrre kenjük az olajat, majd 30 perc elmúltával langyos szappanos vízzel lemossuk. Reggel, este. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen.

Allergia ellen 

Az olajat az arc teljes felületére, nyakra és a mellkas felső részére kenjük, vigyázva arra, hogy nyálkahártyát ne érintsen. Megelőzésben a legerősebb. Egy hónappal a várható allergia szezon előtt, érdemes elkezdeni. Étel, fém és egyéb nem légúti allergia kezelésére nem, alkalmas!

Bőrgyógyító

Az olajat közvetlenül a sebre vagy a hegre kenjük, finoman, nem dörzsölve. A heg környékét is bekenjük vele. Napi többszöri használatra is alkalmas, a többszöri használat gyorsítja, elősegíti a gyógyulást.

Ekcéma ellen 

Az olajat közvetlenül a sebre vagy a hegre kenjük, finoman, nem dörzsölve. A heg környékét is bekenjük vele. Napi többszöri használatra is alkalmas, a többszöri használat gyorsítja, elősegíti a gyógyulást.

Immunerősítő

Az olajat, gyakorlatilag mint egy testápolót, az egész bőrfelületen lehet használni. Javasoljuk felváltva egy-egy alkalommal a két kar, mellkas, has-derék, külön-külön a két láb. Ennél több olaj felvitele egyszerre. nem hoz jobb eredményt. Napi egy alkalommal ajánljuk.